SEO

På Carnaby har vi lång erfarenhet av SEO – från tiden när förutsättningarna för sökmotoroptimering skapades och tekniken var helt ny. Att ranka högt i sökmotorer på de marknader där ditt företag befinner sig är självklart i dag, men hur du uppnår maximal synlighet är inte lika självklart. 

En vanlig orsak till att människor använder sökmotorer är för att hitta fakta för att stödja ett köpbeslut. Oavsett om det gäller att köpa möbler, resor eller nöjen söker vi runt och samlar fakta på olika platser, innan vi tar sitt beslut och väljer en leverantör. Människor använder framför allt Google för att hitta information och det är ofta Google man startar sitt surfande med. Därför är det Googles regler och värdering av webbplatser som ett SEO-arbete koncentreras kring.

Vår metod för en framgångsrik sökmotormarknadsföring är att i olika steg, och i nära samarbete med våra uppdragsgivare, genomföra de förändringar som krävs för att webbplatsen ska placera sig så bra som möjligt i sökmotorer – organiskt och med egen kraft. Och att samtidigt skapa en plan för köp av annonser, antingen som en tillfällig lösning eller som ett komplement. 

På sikt är strävan att av egen kraft hamna i den organiska träfflistan i sökmotorer vilket innebär att Google har hittat och värderat webbplatsen på ett sätt så att den får en hög egen ranking. En parallell strategi för sökmotormarknadsföring är att köpa länkar i sökmotorer till exempel genom Googles annonsprogram AdWords. Sedan är målet att successivt fasa ut eller förändra dessa köpta länkar när den egna webbplatsens sidor börjar placera sig högt upp i den organiska träfflistan.

Kontakta oss

3 + 8 =

SEO-bloggen