AardvarkAardvark är en ny webbtjänst som är mycket intressant. Man kan ställa en fråga om vad som helst och få frågan skickad till någon annan medlem som är expert på just det området. Och man får ofta svar inom några minuter.

Kommunikationen sker över chat, där man anger vilken klient man föredrar, Google Talk eller Live t ex.

Varje medlem väljer de expertområden inom vilka man tror sig kunna svara på frågor. Det går alltid att lägga till och dra ifrån ämnen och jag har själv lagt upp en lista med allt ifrån europeisk historia och jazz till Facebook och CRM. Och frågorna börjar komma direkt (man väljer hur ofta man har möjlighet att ta emot dem).

Idén att samla individers expertis och skapa en struktur kring det är fantastisk. Det kan skapa en kunskapsbas som slår alla enskilda källor som går att hitta, som uppslagsverk eller forum som oftast är fokuserade på ett område. Med tillgång till en blandning av kalenderbitare, Stanford-professorer, fåraherdar, örlogskaptener, kockar och alla andra områden i världen, blir möjligheterna att få reda på saker man grunnar på oändliga. Och man kan få svar nästan i realtid.

Aardvark är fortfarande i beta-läge (som allt annat…) så det krävs inbjudan. Men jag har några kvar om någon är intresserad.