De senaste veckorna har vi kunnat konstatera att den lysande applikationen Google Analytics for iPhone inte fungerar. Vilket är tråkigt eftersom den var så jäkla bra. Bara att kunna ha all statistik i mobilen, presenterat på ett snyggt sätt. Och att dessutom få resultat för innevarande dag.

Jag har haft stor nytta av att ha Analytics enkelt tillgängligt i många sammanhang, för att få en snabb återkoppling på aktiviteter, att kunna visa kunder informationen vid kaffeautomaten etc. Extra trist är det eftersom det var en betalapp som jag har för mig kostade 75 kr.

Igår twittrade Nikke till utvecklaren Sergej Müller som man kan hitta på Twitter

  • På frågan varför den inte fungerar svarade Sergej: Update run 😉
  • På följdfrågan om när den kan tänkas komma tillbaka blev svaret: I do not know. Sorry 🙁

Så det låter ju kört. Jag vet inte om de har avtalsproblem med Google eftersom att all tillgänglighet är kapad. Men vi ska undersöka vad Apples roll som återförsäljare av applikationen är. Det är intressant ur en principiellt synvinkel. Förmodligen har de friskrivit sig allt ansvar för de apps som de tillhandahåller i iStore.

Sidan för Google Analytics for iPhone hittar man här

Update 7 nov
Nu har det, som Johan skrev nedan, kommit en uppdatering som gör att Google Analytics för iPhone fungerar igen! Det var ju en positiv överraskning. Utifrån det jag iakttog verkade det som om de hade lagt ned. Men jag hade fel och är glad för det.